Thursday, 6 February 2014

Something exotic - Jotain eksoottista 10.01.-30.01.2014 Maalauksia 3H+K, Pori

Mitä on eksoottinen? Missä eksoottiset asiat ovat?
Luulin eksoottisen olevan jossain kaukana minusta.

Ennen eksoottisuus oli jotenkin erilaista kuin mihin ollaan nyt totuttu, se oli tuntematon maailma, Kaukoidän ihme. Nykyään ulkomaisuus on yleistymässä ja erilaisuus on kohta tavallista. Kaikki tuntevat joskus olevansa muukalaisia. Mikään ei ole erikoista ja toisaalta  kaikki on vähän outoa, joka puolella on jotain kevyttä ihmeteltävää, mutta todellista kulttuurishokkia on etsittävä yhä syvemmältä.

Eksoottisuus, yllättävä erilaisuus ja ihmeelliset toiset maailmat ovatkin läsnä tavallisessa arkielämässä, kokoajan neniemme edessä. Likaiset, roskaiset kävelytiet, betonirakennuksen seinä ja katuvalot, ja toisaalta merituuli, ensilumi ja taistelevat metsot ovat kaikki saman eksoottisen maailman ilmaisia ihmeitä. Toisenlaisuuden ja toisen maailman löytämiseen ei tarvitakaan mitään erikoista. Tarvitaan vain tarkkaavaisuutta ja mielikuvitusta.

Työskentelyni alkaa ihmettelemisestä, maalausprosessini on nopea ja sattumanvarainen.
Piirrän jos huvittaa, maalaan jos siltä tuntuu. Yleensä tuhoan aika nopeasti, lopputulos on jotain muuta kuin mitä aloitin. Tärkeintä on kehittyminen johonkin suuntaan omalla tielläni, uuden näkökulman löytäminen, tarinoiden eteenpäin vieminen.

Uudessa näyttelyprojektissani on esillä pieniä paloja prosessistani. Ne ovat kokoajan syntyviä ja monesti myös heti tuhoutuvaa raakamateriaalia. Ne ovat otteita tarinoiden kehitysvaiheista ja löytöretkistä nykyeksotiikkaan. Esillä galleriatilassa ovat ihmeteltävinä taiteilija itse ja hänen työskentelynsä

Galleria 3H+K
Itsenäisyydenkatu 47
28100 Pori

p. 02 633 2278
http://nyte.fi/etusivu/